Texelse kunstenares Angelina van der Vliet-Stiehl, geboren op Texel.

KUNSTENARES ANGELINA VAN DER VLIET - OPRICHTER VAN TEXEL KUNST EN TEXEL DESIGN

Op Texel geboren als Angelina Stiehl (1974). Ze is opgegroeid en woonachtig op Texel.

Met de passie van het eiland Texel in haar bloed vertaalt zij de schoonheid ervan naar diverse kunstvormen zoals schilderkunst, fotografie en andere beeldende kunst, waaronder prachtige kunstwerken van staal.

Door de jaren heen heeft zij een unieke eigen stijl ontwikkeld die door veel mensen gewaardeerd wordt. Haar kleurgebruik, lijnen en vlakverdeling zijn kenmerkend voor haar werk. Angelina gebruikt een kleur blauw in haar werk wat in de volksmond Angelina Blauw genoemd wordt. Tevens gebruikt zij materialen in haar werk om de natuureffecten zoals het lichten van de zee en het Noorderlicht nog sterker te benadrukken.

De vele atelierbezoekers uit binnen en buitenland zijn zeer enthousiast over haar werk. Zij verlaten met een mooi kunstvoorwerp het atelier of laten geheel naar wens een schilderij, foto of ander kunstwerk maken.

Haar kunst vliegt de hele wereld over en is naast Europa onder andere te vinden in de Verenigde Staten, Afrika en India.

Inspiratie komt van en door het eiland Texel met al haar schoonheid. Om inspiratie op te doen is zij vaak in de natuur te vinden en neemt zij graag een duik in de zee rondom het eiland. Ook maakt zij werken waarbij de inspiratie is opgedaan tijdens het reizen binnen en buiten Europa.

Kortom, een kunstwerk van Angelina is uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland Texel.

WORKSHOP INTUITIEF SCHILDEREN

Bent u op zoek naar een workshop intuitief schilderen op Texel met Angelina? Informeer hier naar de mogelijkheden.

ANGELINA IN DE MEDIA

Angelina en haar man Andre zijn als eerste op het Texelse strand getrouwd. Dit was tot hun huwelijk op 28 mei 2010 niet mogelijk. Ze konden wel op het strand van Den Helder of Vlieland trouwen. Dat was natuurlijk onmogelijk als echte Texelaars. Zodoende hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en gepleit voor een huwelijk op het Texelse strand. Dat lukte! Dankzij de inspanningen van Angelina en Andre mag iedereen nu op het Texelse strand trouwen. Zie onderstaande oorkonde.

En....

Dit artikel over Angelina in het Texel Magazine kunt u hier lezen.

Dit artikel over Angelina die wandschilderingen maakt in het Verpleeghuis op Texel kunt u hier lezen.

Dit artikel over het kunstwerk Vrijheid van Angelina in het Texel Magazine kunt u hier lezen.

Dit artikel over Angelina die een lichtgevende worm heeft ontdekt bij de Horsmeertjes op Texel kunt u hier lezen

Hier vindt u de tv uitzending uit de kunst met Angelina en artiest en interviewer Rob.

EXPOSITIES

Angelina exposeert jaarrond in haar eigen atelier en op diverse andere locaties en meerdere keren per jaar in gezamenlijke exposities.

terug naar boven