Het Texelgevoel verbeeld - Texelse kunstenares Angelina Stiehl

Welkom in de virtuele galerie atelier winkel van de veelzijdige kunstenares Angelina Stiehl. Zij is geboren en getogen op Texel en voor studies naar de "overkant" geraakt. Inmiddels is zij alweer lange tijd terug op Texel om haar creatieve droom te verwezenlijken en daarmee mensen blij te maken.

Met de passie van het eiland in haar bloed vertaalt zij de schoonheid ervan naar diverse kunstvormen zoals schilderijen, muurschilderingen, foto's en andere kunstobjecten...zoals het drijvende kunstwerk VRIJHEID in de Roggesloot in de Cocksdorp op Texel. Door de jaren heen heeft zij een unieke eigen stijl ontwikkeld die door veel mensen gewaardeerd wordt. De vele atelierbezoekers zijn zeer enthousiast over haar werk. Zij verlaten met een mooi kunstvoorwerp het atelier of laten geheel naar wens een schilderij maken.

Onderwerpen in haar schilderijen, foto's en kunstobjecten zijn het onder andere het strand, strandopgangen, de zee, het strandzand, het wad, de duinen, vogels, strandpalen, Kaap Noord, De Steiger van Sil, het Haventje van Sil, De Slufter en ook de intrigerende vuurrode Texelse vuurtoren.

Om inspiratie op te doen is zij vaak in de natuur te vinden en neemt zij graag een duik in de zee rondom het eiland.

Kortom, de kunst van Angelina is uniek, kwalitatief sterk en met hart en ziel gemaakt op het eiland!

kijk hier voor meer informatie (titel, afmeting, techniek, prijs) over de schilderijen van Angelina Stiehl

terug naar boven